De afgelopen jaren veroverden verschillende crypto exchanges de wereld. Een daarvan is Satos, die inmiddels razend populair is in Nederland en België. Wist je dat het zich een van de oudste crypto handelsplatformen van de Benelux mag noemen? En dat is niet het enige bijzondere feitje. De naam SATOD verwijst naar Satoshi Nakamoto, de grote onbekende man (of vrouw? of groep?) achter Bitcoin.
Over SATOS exchange
SATOS gelooft net als Satoshi Nakamoto dat investeerders hun vermogen helemaal in eigen handen moeten houden. Daarbij is afhankelijkheid van externe partijen, zoals banken of de overheid, uit den boze. Deze exchange gebruikt het zogeheten ‘IOU’ principe: ‘I owe you’. Dit houdt in dat de exchange het geld van een klant onmiddelijk teruggeeft wanneer hij of zij hier om vraagt. Een ander uniek kenmerk van SATOS is dat er slechts een eenmalige verificatie nodig is om gebruik te mogen maken van het platform. Je hebt in tegenstelling tot veel exchanges dus geen account nodig en kunt bijna meteen beginnen met het kopen, verkopen en verhandelen van crypto.
In Nederland is de Bitvavo exchange de goedkoopste en beste als het op vergelijken aan komt.
Wat zijn de voor- en nadelen van SATOS?
De voordelen van deze exchange zijn talrijk, maar desondanks is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Hoog tijd om een blik te werpen op de voor- en nadelen van SATOS
Voordelen van SATOS
- Je hebt geen account nodig om er te kunnen handelen, alleen een eenmalige verificatie.
- Klantenservice goed bereikbaar met de telefoon.
- Je kunt er eenvoudig betalen voor jouw crypto.
Nadelen van SATOS
- Relatief klein aanbod aan cryptomunten.
- Vrij hoge servicekosten van maximaal 2.5 procent.
- Geen geavanceerde handelskosten beschikbaar.
- Geen staking en NFT trading aanwezig.
- Geen built-in-wallets beschikbaar.