Litebit exchange

Litebit is een Nederlandse cryptocurrency exchange en broker waar je tientalen digitale valuta kunt kopen en verkopen. Wist je dat di bedrijf al sinds 2013 bestaat? Het is zeer actief op de Europese cyptomarkt. Wat kun je verwachten als je gebruik maakt vanw Litebit? Wij zochten het voor je uit!

Litebit wil het gebruikers heel eenvoudig en makkelijk maken: crypto trading eenvoudiger maken dan ooit, ook als je al langer bekend met crypto trading. Of dat is gelukt? Dat moet je als klant van Litebit toch echt zelf ervaren. Wil je gebruik maken van deze crypto broker? Dan dien je een verificatieproces te doorlopen. Tijdens het aanmeldproces wordt gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens, zoals:

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Nationaliteit
 • Jouw adres
 • Identiteitsdocument
 • Bankgegevens

Let op! Wij van cryptocurrency-exchanges.nl zeggen altijd; “bij welke cryptocurrency exchange dan ook..” Betrouwbaarheid en veiligheid staat voorop!

Het delen van bovenstaande gegevens maakt deel uit van de beveiligingsmaatregelen van Litebit. Het bedrijf wil betrouwbare klanten die echt bestaan, en geen hackers en bots. Zijn jouw gegevens geverifieerd en is alles in orde? Dan is het tijd om crypto te kopen op Litebit!

Wat zijn de meest belangrijke kenmerken van Litebit?

Wij duiken graag voor jou in de wereld van Litebit, een van de oudste brokers van Nederland. Met welke kenmerken probeert het zich te onderscheiden van concurrenten?

1 – Gebruiksgemak staat centraal
Dit online platform vindt gebruiksgemak zeer belangrijk. ‘De klant is koning’, of je nu een vrij nieuwe crypto trader bent of niet. Zodoende is het platform uiterst overzichtelijk. Vrijwel alle diensten en opties zie je meteen staan. Ook fijn is dat je bij Litebit geen eigen wallet hoeft aan te maken. In plaats daarvan mag je jouw cryptomunten opslaan in een hosted wallet. Maar onthoud: ‘not your keys, not your wallet’. De reden is simpel: jij maakt gebruik van Litebit, dus uiteindelijk heeft deze broker jouw digitale munten in beheer.

2 – Het heeft een vrij ruim aanbod aan cryptomunten
Het aanbod van Litebit is met meer dan 50 cryptomunten vrij uitgebreid. Naast populaire cryptomunten zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum vind je er ook kleinere digitale valuta, zoals Power Ledger (POWR). Voor actieve crypto investeerders is het daarom een fijn platform.

3 – Je hebt de keuze uit verschillende betaalmethodes
Niet alleen het aanbod aan cryptomunten is vrij uitgebreid op Litebit. Je hebt ook de keuze uit verschillende betaalmethodes, zoals iDeal, creditcard, GiroPay, SEPA en Sofort. Het is zelfs mogelijk om cryptomunten aan te schaffen met zogeheten ‘LiteBit credits’. Dit is in feite een virtueel budget die je samenstelt met euro’s. Vervolgens kun je met deze credits aankopen doen. Bij een verkoop krijg je Litebit credits juist als uitbetaling.

4 – Je kunt gebruik maken van een eigen portfolio pagina
Litebit heeft een eigen portfoliopagina. Dat is zeer handig, aangezien het de ontwikkeling van jouw crypto investeringen weergeeft. Zo zie je de huidige waarde van jouw digitale valuta staan. Hopelijk is het een positieve verandering!

Opzoek naar de goedkoopste en beste cryptocurrency exchange van Nederland?
Wij van cryptocurrency-exchanges.nl raden met volle overtuiging de Bitvavo exchange aan.

Voor- en nadelen van Litebit exchange

Nieuwsgierig naar de sterke en minder sterke punten van Litebit? Dat begrijpen we heel goed, want je wilt toch een compleet beeld van deze broker. Wij helpen je graag en hebben de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van Litebit

 • Nederlandse crypto broker die al lang actief is, om precies te zijn sinds 2013.
 • Vereenvoudigt het kopen en verkopen van crypto.
 • Heeft een vrij grote hoeveelheid cryptomunten beschikbaar.
 • Je krijgt een build-in-wallet.

Nadelen van Litebit

 • Hoge kosten (2 procent na een aankoop) en hoge spreads.
 • Vanwege de hoge kosten zijn er veel negatieve recensies over Litebit.
 • Op momenten van hoge volatiliteit kun je er niet altijd traden.
 • Support is niet altijd goed te bereiken.