Liquid exchange

Diverse uitdagingen waar crypto traders mee te maken hebben, zoals lage liquiditeit op sommige exchanges en trage uitbetalingen, kunnen worden opgelost door Liquid. Deze exchange is een bekende marktplaats voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Zo kun je er onder andere terecht voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Naast ruim 100 cryptocurrencies ondersteunt het ook de handel in fiat valuta. Wat kun je verwachten wanneer je gebruik maakt van Liquid?

Over Liquid exchange

Liquid is een exchange voor zowel crypto als traditionele valuta, waaronder EUR, USD, SGD, HKD, AUD, JPY en PHP. De missie van dit bedrijf is het creëren van een veilig crypto-ecosysteem waarin elke handelaar en consument de voordelen van veilige financiële transacties en verbazingwekkende blockchaintechnologie kan ervaren. Vermelding in de top tien van gereguleerde cryptoplatforms biedt het bedrijf een concurrentievoordeel. Bovendien is het beveiligingsniveau over het algemeen prima. Dit zorgt dit voor een goed imago en steeds meer klanten. Liquid is erin geslaagd om via een revolutionaire interface allerlei nuttige functies en aan te bieden waar crypto investeerders heel blij mee zijn. Klanttevredenheid is dan ook topprioriteit bij Liquid.

Liquid Financial USA Inc
Liquid exchange maakte op 29 april 2019 bekend dat het Liquid Financial USA Inc. heeft gevormd in samenwerking met Virtual Currency Partners. Dit betreft een groep die gespecialiseerd is in investeren. Mike Kayamori, een van de medeoprichters van Liquid was en nu CEO, gaf aan dat het nieuwe bedrijf in de VS dezelfde diensten zal leveren die Liquid doet.

Wat zijn de kenmerken van Liquid?

Liquid heeft een aantal kenmerken waarmee het zeker weet op te vallen bij crypto investeerders. Wij verdiepten ons in de exchange en vonden een aantal bijzondere aspecten.

1 – Het heeft een mobiele variant
Naast de website heeft Liquid een mobiele variant waarop je kunt traden. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld aan het reizen bent of op een andere bestemming bent dan thuis.

2 – Je hebt verschillende handelsopties
Klanten van Liquid hebben de mogelijkheid om te traden in spot-, marge- en langetermijncontracten. Ook is de zogeheten hefboomwerking beschikbaar, voor marge x25 en permanente handel x100.

3 – Je kunt een passief inkomen verdienen
Voor een passief inkomen is er een verwijzingsprogramma (affiliate) dat 30 procent van de handelscommissies van partners uitbetaalt.

4 – Er is een trainingscentrum voor beginners
Voor nieuwe traders is er een ondersteuningscentrum en een speciaal trainingscentrum waarin ze alles leren over crypto. Kortom: Liquid is van alle markten thuis.

Wat zijn de voor- en nadelen van Liquid?

Voor een compleet beeld van een exchange moet je de voor en nadelen ervan goed kennen. Hoe zit dit bij Liquid? Laten we er snel even naar kijken!

Voordelen van Liquid

  • Ondersteunt meer dan 100 cryptocurrencies.
  • Lage handelskosten van maximaal 0,3 procent.
  • Gebruiksvriendelijke en innovatieve interface met onder andere analytische tools.
  • Opties voor beginners en gevorderden. Voor ervaren traders bijvoorbeeld hefboomwerking beschikbaar.
  • Hoogwaardige educatieve inhoud, ideaal voor beginners.
  • Snelle opname.

Nadelen van Liquid

  • Weinig tools voor begeleiding van zowel beginnende als ervaren trader.
  • Niet beschikbaar voor investeerders uit de Verenigde Staten.
  • Vrij hoge opnamekosten. 0.10 procent voor fiat geld en minimaal 15 euro als je een uitbetaling wil in Amerikaanse dollars. Bij een bedrag van 1000 dollar betekent die 15 euro dat 1.5 procent kwijt bent aan extra kosten.