KuCoin exchange

KuCoin is een bekende naam uit de cryptowereld. In een paar jaar tijd heeft het zich ontpopt tot een belangrijke one-stop bestemming voor alle soorten cryptocurrency activiteiten. Wat kun je verwachten wanneer je een account aanmaakt bij deze internationale exchange? Wij verdiepten ons in deze vraag. Je leest het antwoord in dit artikel!

Wat zijn de meest belangrijke kenmerken van KuCoin?

Voor een exchange is het belangrijk om zich te onderscheiden van de concurrentie. Dit geldt zeker voor de cryptowereld, waarin er elke maand wel een nieuwe exchange verschijnt. Met welke kenmerken weet KuCoin zich op een positieve manier te onderscheiden van de rest? Wij zochten het voor je uit!

1 – Het heeft een duidelijke interface

KuCoin heeft een strak ontwerp en een duidelijke interface. Daarnaast biedt het allerlei cryptodiensten aan, waaronder beveiliging op bankniveau gebruiksvriendelijke UX voor beginners, en de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen met een creditcard of bankpas. Het biedt ook marge- en termijnhandel, een ingebouwde P2P-uitwisseling, snelle wisseldiensten.

2 – Je kunt er crypto lenen of staken via Pool-X

Bij KuCoin is het ook mogelijk om cryptocurrency te verdienen door te lenen of te staken via zijn Pool-X. En je hebt de kans om deel te nemen aan nieuwe initial exchange offerings (IEO’s) met KuCoin Spotlight. Veel crypto investeerderrs kiezen voor KuCoin omdat het vaak small-cap cryptocurrencies met mogelijk hoge winsten aanbiedt.

3 – Het aanbod aan altcoins is enorm

De enorme variatie aan altcoins biedt een schat aan mogelijkheden, als je het goed aanpakt en een beetje geluk hebt natuurlijk. KuCoin geeft tot 90 procent van zijn handelskosten in de vorm van KuCoin Shares (KCS) tokens terug aan zijn klantenbestand.

4 – Het is wereldwijd toegankelijk in verschillende talen

KuCoin biedt zijn diensten aan over de hele wereld waaronder Turkije, India, Japan, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en nog veel meer landen. Ook is de handelswebsite beschikbaar in meer dan 17 verschillende wereldtalen.

Blockchain vormde de basis van de KuCoin exchange

De geschiedenis van de populaire exchange KuCoin gaat verder terug tot 2017. De oprichters ervan, waaronder Michael Gan, werken al sinds 2011 met blockchaintechnologie in verschillende vormen. Hoewel de technologische basis van het platform in 2013 werd gelegd, kostte het jaren van verfijning om KuCoin om te vormen tot het gebruiksvriendelijke platform dat het nu is.

Initial Coin Offering

Via een Initial Coin Offering (ICO), die liep van 13 augustus tot 1 september 2017, werd financiering verzameld voor de ontwikkeling van KuCoin. De eigen KuCoin Shares (KCS) tokens, die worden gebruikt om exclusieve deals, handelskortingen en een percentage van de exchange obrengsten te krijgen, werden toen aangeboden. KuCoin haalde tijdens de crowdfunding campagne met succes ruwweg 20.000.000 USD in BTC (op dat moment) op ter waarde van 100.000.000 KCS. Eén KCS kostte bij het eerste tokenaanbod 0,000055 BTC.

Nieuwe ontwikkelingen

Het huidige hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd op de Seychellen. Naar verluidt werken er wereldwijd meer dan 300 mensen bij het bedrijf. Het KuCoin platform zag in 2019 aanzienlijke wijzigingen. De beurs ging in februari over op Platform 2.0, waardoor het platform de huidige look en feel kreeg. Meer verbeteringen, zoals geavanceerde ordersoorten, een nieuwe API en andere functionaliteiten, werden ook in de update geïntroduceerd. KuCoin, ooit bekend als KuMEX, doopte zijn derivatenhandelsplatform in juni om tot KuCoin Futures. Later in het jaar onthulde het platform ook zijn 10-voudige margehandel.

Verdere uitbreiding van het ecosysteem

In 2020 zal KuCoin zijn ecosysteem verder uitbreiden. Onder andere belangrijkere aankondigingen werden ook Pool-X Liquidity Trading Market en KuCloud, een one-stop exchange oplossing, gelanceerd. In februari van dat inmiddels historische jaar introduceerde de beurs ook zijn snelle uitwisselingsdienst. KuCoin’s “Buy Crypto” dienst, waarmee cryptocurrency aankopen met een bankpas mogelijk zijn, ondersteunt nu ook een grotere verscheidenheid aan fiatvaluta’s. Op 24 juni 2020 kondigde KuCoin aan dat hun peer-to-peer cryptomarktplaats nu PayPal accepteert, evenals andere gemakkelijke fiat betaalopties.

Wat zijn de voor- en nadelen van KuCoin?

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van KuCoin op een rijtje te zetten. Op die manier weet wat je kunt verwachten en calculeer je ook de mindere kanten van deze exchange in. Wij helpen je graag een handje en hebben de plus- en minpunten van KuCoin voor je verzameld.

Voordelen van KuCoin

  • Zeer groot aanbod aan cryptomunten.
  • Je kunt rente verdienen door staking.
  • Lage stortings-, opname- en handelskosten.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Goede beveiligingsfuncties.
  • Geen verificatie nodig, privacy staat voorop.
  • Geavanceerde handelsfuncties.
  • Uitstekende klantenservice.

Nadelen van KuCoin

  • Soms lage liquiditeit bij zeer kleine altcoins.
  • Heeft soms vertragingen en andere problemen bij grote drukte.