Kraken exchange

De Kraken exchange is een van de meest bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges ter wereld. Hier kun je als klant Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en vele andere cryptocurrencies kopen en verkopen. Wat heeft Kraken nog meer te bieden en door welke unieke kenmerken valt het op in de wereld van crypto? In dit artikel geven we graag antwoord op deze belangrijke vragen!

Over Kraken exchange

Kraken behoort tot de oudste Bitcoin exchanges ter wereld. Het biedt meer dan 120 verschillende valuta’s voor het kopen, verkopen en verhandelen met minimale wisselkosten. Een van de speciale kenmerken van Kraken is dat het zowel spothandel tegen actuele marktwaarden als crypto futures aanbiedt. Kraken is een populaire exchange onder cryptobeleggers en traders dromen van een breed aanbod van cryptomunten en lage handelskosten.

Jesse Powell en Thanh Luu richtten Kraken op in 2011. Nieuwe CEO Kraken kondigde op 21 september 2022 aan dat Powell zou terugtreden als CEO om meer van zijn aandacht te besteden aan de producten van het bedrijf, de klantenservice en bredere belangenbehartiging van de sector. De huidige COO van Kraken, Dave Ripley, zal het stokje overnemen als CEO nadat Powell de voorzitterspost in de raad van bestuur heeft overgenomen.

Unieke kenmerken Kraken exchange

Kraken heeft een aantal bijzondere kenmerken waar je echt van op de hoogte moet zijn. Welke dat zijn? Dat vertellen we je graag in dit overzicht!

Het is de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency exchange met een charter
In september 2020 bood Wyoming Kraken een special purpose depository institution (SPDI) charter aan. Daarmee werd Kraken de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten die een charter kreeg. Begin 2021 vroeg Kraken investeerders om meer financiering van in totaal meer dan 20 miljard dollar, en Arjun Sethi werd benoemd in de raad van bestuur. Na Hummingbird Ventures werd Tribe Capital de op één na grootste institutionele investeerder van het bedrijf.

Het heeft een mobiele app
Kraken introduceerde in januari 2021 een mobiele app voor overzeese consumenten, die in juni 2021 toegankelijk werd in de Verenigde Staten.

Het is van plan om een NFT platform te creëren
Kraken verklaarde in januari 2022 dat het in de nabije toekomst een NFT-platform wil creëren.

Voordelen en nadelen van Kraken

Inmiddels is wel duidelijk dat Kraken een van de grootste crypto exchanges ter wereld is. Welke voor én nadelen brengt het met zich mee?

Voordelen van Kraken

 • Zeer groot aanbod aan cryptomunten.
 • Relatief kosten voor ervaren crypto traders.
 • Staat bekend als zeer veilig.
 • Biedt de mogelijkheid om te staken.
 • Zeer hoge liquiditeit.
 • Heeft een geavanceerd handelsplatform met onder andere margin trading.

Nadelen van Kraken

 • Interface is niet het meest eenvoudig voor beginnende crypto traders.
 • Onmiddellijke aankoopkosten zijn vrij hoog.
 • Weinig educatief materiaal beschikbaar.
 • Extra kosten voor opnames.
 • Niet iedereen is te spreken over de klantenservice.