Gemini exchange

Gemini is een van de weinige crypto exchanges met zowel een intuïtieve interface voor beginners als geavanceerde functies voor meer ervaren gebruikers. Het doet zijn naam dus wel eer aan: twee vliegen in één klap! Wat kun je verwachten van de Gemini exchange? In dit artikel lees je het antwoord.

Gemini cryptocurrency exchange

Misschien ben je een groentje op de cryptomarkt en weet je niet zo goed hoe je digitale valuta moet kopen. Gemini maakt het je echter heel gemakkelijk door middel van duidelijke instructies en ondersteuning. Ook het instellen van verschillende opties voor orders is op deze exchange vrij simpel. En voor wie van plan is om zijn of haar crypto langere tijd te bewaren zijn er mogelijkheden om te staken.

Hieronder 5 belangrijke kenmerken van de Gemini exchange.

1 – Het biedt peer-to-peer handel aan
Een belangrijk kenmerk van Gemini is dat het peer-to-peer handel aanbiedt. Dit betekent dat je rechtstreeks kunt handelen met andere gebruikers op het platform zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Dit maakt transacties sneller en veiliger omdat er geen derde partij bij betrokken is.

2 – Je kunt rente verdienen op jouw crypto
Een andere bijzondere eigenschap van Gemini is dat je rente kunt verdienen met het bewaren van jouw crypto. Deze exchange biedt een unieke rentedragende rekening aan waarmee je tot 6 procent APR kunt verdienen op jouw digitale activa. Dit is een geweldige manier om jouw investering te laten groeien zonder extra werk te hoeven doen.

3 – Je kunt betalingen doen met Gemini Pay
Je kunt bepaalde aankopen betalen met Gemini Pay. Deze dienst houdt in dat je digitale tegoeden gebruikt om aankopen te doen bij deelnemende winkeliers. Dit is een handige manier om je cryptocurrency uit te geven zonder dat je het eerst weer in traditioneel geld hoeft om te zetten.

4 – Er is een verzekering voor jouw crypto
Gemini biedt ook een verzekering op digitale activa. Deze beschermt tegen verlies of diefstal van geld en biedt gemoedsrust voor gebruikers die zich zorgen maken over hun investering.

5 – Het is zeer geschikt voor actieve handel
Klanten van Gemini die geïnteresseerd zijn in actief traden kunnen profiteren van het vermogen van dit platform om ingewikkelde orders in minder dan een seconde uit te voeren. Sterker nog, je kunt deals sluiten die normaliter niet beschikbaar zijn op de ‘gewone” markt’. De vergoedingen die je moet betalen hangen af van hoeveel transacties je doet.

Voor- en nadelen van Gemini exchange

Gemini heeft een aantal unieke kenmerken die je op weinig andere exchanges vindt. Maar dit betekent niet dat het alleen maar voordelen met zich meebrengt. Als gebruiker word je ook geconfronteerd met een aantal nadelen. Wij zetten de plus- en minpunten van Gemini graag even voor je op een rij.

Voordelen van Gemini

  • Populair platform voor beginners en experts.
  • Jouw crypto investeringen zijn verzekerd.
  • Het is mogelijk om rente te verdienen met het bewaren van jouw crypto.
  • De Gemini Pay app is uiterst gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen van Gemini

  • De tarieven zijn wat aan de hoge kant, bijvoorbeeld 3.49 procent voor aankopen met een credit card.
  • Het heeft beperkte betalings- en opnamemogelijkheden.
  • Niet de hele wereld heeft toegang tot deze exchange.