FTX exchange

Let op! FTX exchange is failliet verklaard. Koop daarom geen tokens van deze cryptocurrency exchange.

Mocht je willen investeren (uiteraard eigen risico) en je wilt graag tokens van een exchange.. dan zouden wij voor Kucoin exchange of Binance exchange tokens gaan.

Misschien heb je er wel eens van gehoord: FTX. De kans is best groot, want deze exchange wordt regelmatig genoemd in kranten, tijdschriften en op websites. FTX is gespecialiseerd
in derivaten en leverage trading. Het werd opgericht door Sam Bankman-Fried, de CEO van Alameda Research. Dit een van de grootste kwantitatieve handelsbedrijven voor cryptocurrency. FTX profileert zich als de beurs ontwikkeld door handelaren, voor handelaren en is inmiddels een stevige concurrent van Coinbase, Binance, Kraken en andere prominente crypto exchanges.

Waaruit bestaat het FTX ecosysteem?
Het FTX-ecosysteem omvat spotmarkten met honderden token pairs, termijncontracten op belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Ook vind je er tokens met een hefboomwerking, zoals BTC3L en ETH3L, die een hefboomwerking van 3x op hun onderliggende waarde hebben.

Een korte geschiedenis van FTX
FTX is een cryptocurrency derivatenbeurs die in 2019 werd gelanceerd door Sam Bankman-Fried, de voormalige hoofdhandelaar van Jane Street Capital. Hij deed dit natuurlijk niet alleen, maar werkte samen met voormalig Google software engineer Gary Wang. FTX biedt verschillende producten, waaronder futures, opties en leveraged tokens. De beurs exploiteert ook een OTC-desk en een spotmarkt.

FTX exchange overname van Blockfolio

In augustus 2020 nam FTX Blockfolio, een Bitcoin beleggingssoftware bedrijf, over voor 150 miljoen dollar. Met Blockfolio kunnen gebruikers vanuit één app de prestaties van hun portefeuilles over meerdere beurzen volgen.

Hoofdkantoor op de Bahama’s
FTX heeft zijn hoofdkantoor op de Bahama’s, maar ook kantoren in Hongkong, Singapore en San Francisco. Het bedrijf heeft meer dan 60 investeerders, waaronder Softbank, Sequoia Capital, DST Global. En dit is slechts een kleine greep uit de lange lijst met investeerders.

Wat zijn de 6 meest belangrijke kenmerken van FTX?

Laten we de meest belangrijke kenmerken van FTX even op een rijtje zetten. Wel zo overzichtelijk, en op die manier krijg je een goed beeld van deze exchange.

1 – De handelskosten zijn vrij laag
FTX biedt enkele van de laagste handelskosten in de sector. FTX’s Maker fees beginnen bij 0,02%, en en taker fees bij 0,07%.

2 – De klantenservice heeft een uitstekend imago
FTX biedt uitstekende klantenondersteuning via hun 24/7 live chat en e-mailsysteem. Ze hebben ook een uitgebreide FAQ sectie op hun website die alle aspecten van het gebruik van de exchange behandelt.

3 – Het heeft een breed aanbod aan cryptocurrencies
Met honderden verschillende cryptocurrencies die op de FTX-beurs zijn genoteerd, heb je als gebruiker een breed scala aan opties om uit te kiezen bij het handelen of investeren in digitale activa. Dit omvat zowel grote munten zoals Bitcoin en Ethereum, als kleinere altcoins zoals Polkadot en Cardano.

4 – Je vindt er een grote NFT marktplaats
Naast de traditionele handel in cryptocurrency heeft FTX ook een eigen NFT-marktplaats met een aantal van de populairste digitale kunstwerken en verzamelobjecten die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dit is een geweldig platform voor zowel beleggers als verzamelaars om unieke items te vinden om toe te voegen aan hun portefeuilles.

5 – Je kunt er traden met een hefboomwerking
Ben je een trader die graag jouw winst wi vergroten? Dan is FTX de plek waar je moet zijn, want het biedt handel met een hefboom tot 100x hefboom op bepaalde markten aan. Daardoor kun je als trader grotere posities innemen met minder kapitaal. Deze manier van handelen is echter ook risico op grote verliezen als de markt in een negatieve spiraal belandt.

6 – Het is mogelijk om geavanceerde opties in te stellen
Naast de standaard markt- en limietorders heeft FTX ook een aantal geavanceerde ordertypes die jou kunnen helpen uw portefeuille en het bijbehorende risico te beheren. Deze ordertypes omvatten Trailing Stops, Take Profit markt- en limietorders en Stop Loss markt- en limietorders.

Wat zijn de voor- en nadelen van FTX exchange?

Inmiddels weet je het een en ander van FTX. Van de voor- en nadelen ben je echter nog niet op de hoogte, dus laten we daar eens naar kijken.

Voordelen van FTX

 • Ondersteunt marge- en termijnhandel.
 • KYC-procedure is relatief eenvoudig te doorlopen
 • Hoge mate van liquiditeit
 • Het biedt toegang tot geavanceerde markten.
 • Lage handelskosten
 • Handel met hefboomwerking
 • Heeft grote NFT marktplaats

  Nadelen van FTX

  • Leverage trading is vrij risicovol.
  • Er zijn geen live support chat opties.
  • Sommige belangrijke cryptomunten zijn er nog niet.