Coincheck exchange

Coincheck is een van de meest populaire exchanges voor digitale valuta in Japan. Het heeft een licentie van de Japan Blockchain Association om digitale valuta in het Oost-Aziƫ te verhandelen. Coincheck is lid van de Japan Virtual Currency Business Operator Association en de General FinTech Association. Per maart 2022 had Coincheck 92 miljoen yen aan reserves. Op welke manieren weet Coincheck zich te onderscheiden van concurrenten? Lees snel verder voor het antwoord!

Kenmerken van Coincheck exchange

Coincheck is een bekende exchange in Japan. Laten we eens kijken naar zijn meest belangrijke en opvallende kenmerken, zodat je er een beter beeld van krijgt.

1 Het biedt een grote mate aan privacy en veiligheid
Coincheck biedt optimale privacy en veiligheid voor zijn gebruikers. Zo gebruikt de exchange HTTPS-encryptie voor het beschermen van gebruikersgegevens. En dat niet alleen, want het past ook

2FA authenticatie toe om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Tevens heeft Coincheck een ervaren team van beveiligingsexperts die het platform voortdurend controleren op mogelijke bedreigingen.

Uitleg Cold storage wallets
Wallets die door Coincheck worden beheerd, zijn voorzien van ‘cold storage’ en twee-factor authenticatie als extra beschermingslagen. Hierdoor zijn ze online vaak ontoegankelijk, zelfs voor iemand die de exchange met succes heeft gehackt. Wallets worden pas “hot” op het moment dat een transactie succesvol is afgerond.

2 De klantenservice is uitstekend
Coincheck biedt uitstekende klantenondersteuning aan haar gebruikers. De klantenservice is namelijk 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail. Fijn is dat men altijd snel op vragen/opmerkingen reageert.

3 Het biedt Fee-Free Trading Period aan
Coincheck biedt een gratis handelsperiode voor alle nieuwe gebruikers. Dit betekent dat je gedurende een beperkte tijd kunt handelen zonder kosten te betalen. Dat is geweldig wanneer je net begint met crypto trading, aangezien je op die manier geen enkel risico loopt om geld te verliezen. Heb je voldoende geoefend met traden? Dan kan het echte werk beginnen!

4 Je kunt er cryptomunten kopen met een creditcard
Met Coincheck kun je crypto kopen met een creditcard. Dit is een fijne optie wanneer je graag wil beginnen met investeren in cryptocurrencies, maar het geld niet onmiddellijk beschikbaar hebt. Ook zijn veel mensen niet comfortabel met P2P geld storten of opnemen. In dat geval is het een groot pluspunt dat je crypto ook met een creditcard kunt kopen.

5 Het biedt een crypto wallet app aan
Coincheck biedt een geweldige wallet-app aan. Daarmee kun je jouw waardevolle cryptomunten veilig opslaan, verzenden en ontvangen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en is zeer eenvoudig te gebruiken.

Coincheck exchange voordelen en nadelen

Misschien overweeg je om een account aan te maken bij Coincheck. Lees je eerst goed in voordat je definitief geld stort bij deze exchange. Welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Laten we daar eens goed naar kijken.

Voordelen van Coincheck

  • Je kunt er crypto kopen met USD en JPY
  • Heeft een goede reputatie op de cryptomarkt
  • Ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies
  • Betalingen per creditcard worden geaccepteerd
  • Biedt een handelsperiode zonder kosten

Nadelen van Coincheck

  • Geen chat-gebaseerde klantenondersteuning beschikbaar
  • Het openen van een rekening kan best lastig zijn voor internationale klanten