Coinbase exchange

Coinbase is een van de meest populaire platforms voor de handel in en het investeren in cryptocurrency. Het heeft meer dan 100 miljoen geverifieerde gebruikers en bezit miljarden aan activa. Deze exchange is niet voor niets zeer populair. Het biedt namelijk een gebruiksvriendelijk platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Ervaren traders hebben de optie om te handelen op Coinbase Pro, dat meer tools en ordertypes biedt.

Coinbase exchange kenmerken

Onderstaand hebben we de belangrijkste kenmerken van Coinbase op een rijtje gezet.

1 Het is zeer geschikt voor beginnende traders
Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke crypto exchanges voor beginners. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een eenvoudige interface die perfect is voor wie net begint in de wereld van de cryptocurrencies, die best overweldigend kan zijn.

2 Je kunt er crypto kopen met een creditcard
Coinbase stelt gebruikers in staat om crypto te kopen met fiatvaluta’s en credit/debitcards. Dit maakt het uiterst handig voor degenen die zo snel mogelijk willen beginnen op deze dynamische markt. Ze hoeven niet eerst het proces van het omzetten van hun fiat in cryptocurrency te doorlopen en dat scheelt een hoop tijd.

3. De beveiliging is zeer geavanceerd
Coinbase neemt beveiliging zeer serieus en hanteert enkele van de beste beveiligingsmaatregelen in de industrie. Zo worden alle gebruikersfondsen worden offline opgeslagen in cold storage wallets, wat betekent dat ze niet gevoelig zijn voor aanvallen van hackers. Daarnaast gebruikt Coinbase zogeheten ‘2-factor authenticatie’ voor alle inlogpogingen voor accounts. Daardoor hebben alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot klantenrekeningen.

4. De klantenservice is uitstekend
Coinbase heeft een zeer actief klantenserviceteam dat altijd bereid is om gebruikers te helpen met eventuele problemen. De vertegenwoordigers van de klantenservice zijn zeer deskundig en doen hun uiterste best om Coinbase-gebruikers te helpen.

5. Je kunt geld verdienen via Coinbase Earn
Een uniek kenmerk van deze exchange is de ‘Coinbase Earn’ functie. Met deze tool kunnen gebruikers leren over cryptocurrency en gratis cryptocurrency verdienen in ruil voor het voltooien van leermodules. Misschien is het ook een interessante optie voor jou, als je graag snel geld wil verdienen. Hoewel je hiermee niet veel geld verdient, kun je een module in minder dan een minuut afronden. Tegelijkertijd is het een geweldige manier om meer te leren over de verschillende soorten cryptocurrencies.

6. Het biedt de mogelijkheid om een passief inkomen te verdienen
Je kunt via jouw Coinbase-account rente verdienen op een aantal verschillende cryptocurrencies. Coinbase verdient automatisch rente op een aantal stablecoins, waaronder USD Coin (USDC). Wanneer je jouw cryptocurrency inzet krijg je er als beloning een bonus voor terug. Hoeveel je ontvangt varieert per cryptocurrency en de hoeveelheid die je staked.

Alle voordelen en nadelen van Coinbase

Coinbase is een van de meest populaire crypto exchanges ter wereld. De vele voordelen die het biedt spelen een rol, maar wees je ook bewust van een aantal nadelen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van Coinbase cryptobeurs

  • Het is uiterst gebruiksvriendelijk met een zeer eenvoudige gebruikersinterface
  • Het accepteert de belangrijkste cryptocurrencies
  • Biedt een krachtiger platform genaamd Coinbase Pro voor geavanceerde handelaren
  • Het biedt extreem hoge liquiditeit op bijna alle grote cryptocurrencies

Nadelen van Coinbase exchange

  • Als gebruiker heb jij de private key van jouw wallet niet in handen
  • De tarieven zijn wat aan de hoge kant
  • Er zijn minder altcoins dan op andere exchanges
  • Het is in niet in elk land op de wereld toegankelijk