BL3P exchange

Na succesvolle samenwerkingen met diverse instellingen uit het bankwezen en de academische wereld heeft Bitonic, het bedrijf achter BL3P, een solide reputatie opgebouwd in de cryptowereld. Bitonic exchange biedt vele diensten aan, waarvan BLP3 exchange er een is. Maar wat heeft het jou te bieden? Voor dit artikel zochten we het uit. Lees snel verder als je je nieuwsgierigheid niet langer kan bedwingen!

Kenmerken van BL3P?

Het systeem van BLP3 heeft een een goed imago. Tot nu toe heeft het geen noemenswaardige hacks meegemaakt, maar het risico blijft. Exchanges zijn er er nu eenmaal gevoelig wel. Wel neemt BL3P de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals:

  • Het gebruik van twee-factor-authenticatie.
  • Het merendeel van de Bitcoins bewaren in een offline, cold storage wallet.
  • De cold wallets bevatten alleen multi-signature adressen.

Geen handel met hefboom
BL3P biedt geen handel met een hefboom. Voor deze risicovolle manier van traden (maar het kan natuurlijk ook heel gunstig uitpakken) moet je toch echt naar een andere exchange. Het tarief bij deze exchange ligt op 0,25%. BL3P accepteert betalingen via iDeal, SEPA bank en Bitcoin. Voor een storting met iDeal en SEPA betaal je een fee van 0,50 eurocent. Een SEPA opname kost 1 euro.

Geschikt voor liefhebbers van Bitcoin
BL3P is vrij beperkt in omvang in vergelijking met het andere aanbod op de cryptomarkt. Het is als onderdeel van Bitonic toonaangevend en uiterst veilig, maar geschikt voor een beperkte groep investeerders. Om precies te zijn: mensen die graag Bitcoin willen kopen. Is dat jouw wens? Dan zit je bij BLP3 wel goed.

Wat zijn de voor- en nadelen van BLP3?

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen achter het systeem om een compleet beeld van deze exchange te krijgen.

Voordelen van BLP3

  • Het heeft een perfecte staat van dienst: Het systeem is vanaf de lanceringsdatum nooit gehackt. Dit maakt de exchange aantrekkelijk voor Bitcoin investeerders. Maar het risico op een hack blijft, dus wees voorzichtig.
  • Het ondersteunt verschillende betalingssystemen: Daardoor kun je Bitcoin op verschillende manieren kopen.
  • Het heeft een goede reputatie: Klanten zijn over het algemeen zeer tevreden, zo is te lezen in recensies.

Nadelen van BL3P

  • De handel in beperkt: Het ondersteunt alleen BTC en EUR handel, wat een afknapper zal zijn voor mensen die graag meer variatie willen. Wil je investeren in een andere cryptomunt? Dan is een andere exchange meer geschikt.
  • Het handelsplatform is relatief klein: Het platform heeft een beperkt aantal functies. Sommige mensen zijn op zoek naar meer trading functies, maar daarvoor moet je niet bij BL3P zijn.
  • Het focust zch op de EU: BL3P richt zich op Europese klanten en dat vinden sommige mensen beperkend.