Bitvavo exchange

Of je nu een website bezoekt, een krant openslaat of televisie kijkt: cryptocurrencies zijn overal. Het fenomeen is constant in het nieuws en vrijwel iedereen weet er wel iets over te vertellen. Misschien wil jij door al het nieuws graag investeren in cryptomunten. Een van de exchanges waar je dat kunt doen is Bitvavo. Wat maakt deze exchange zo uniek en welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? In dit artikel lees je het antwoord!

Wat is Bitvavo exchange?

Bitvavo is een toonaangevende crypto exchange en broker in Europa. Dit wil zeggen dat je er cryptomunten kunt kopen en verkopen, maar dat er ook een geavanceerd trading platform is. Bij deze populaire aanbieder, het heeft inmiddels meer dan 1 miljoen actieve gebruikers, kun je terecht voor zowel traditionele valutaparen als crypto-to-fiat paren. Tot nu toe is het platform uiterst succesvol en heeft het meerdere prijzen gewonnen, waaronder CashCow’s ‘Best Crypto Broker (2021)’ en The Web Awards’ ‘Most Popular Website of the Year’, allebei in 2021.

Een korte geschiedenis van Bitvavo
De geschiedenis van Bitvavo gaat terug tot 2018. In dat jaar lanceerden Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse een crypto exchange die een brug moest slaan tussen traditionele valuta en digitale activa. De heren vonden crypto trading op dat moment nog te complex en zagen ruimte voor verandering. Ze bouwden een app die het gebruiksgemak combineerde met een heel stabiel en veilig platform’, aldus Bitvavo-marketing directeur Marcel Ribbers.

Innovatie en gebruikersgemak
De Amsterdamse ontwikkelaars achter dit platform werken voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van de functionaliteiten. Daarbij combineren ze traditionele elementen van een broker en exchange met innovatie om gebruikers het beste van beide werelden te bieden en de digitale economie te stimuleren. Bitvavo is dan ook een platform waar gebruiksgemak, lage kosten, compliance en veiligheid centraal staan.

Kenmerken van Bitvavo exchange

Het is Bitvavo gelukt om in relatief korte tijd een enorme indruk te maken op de cryptowereld. Dit is mede te danken aan de innovatieve functies en de volgende kenmerken:

Het is een gebruiksvriendelijke exchange
Bitvavo legt de focus op functionaliteit en gebruikersgemak. Zowel beginnende als ervaren traders kunnen met de functionaliteiten van het platform uit de voeten. De eenvoudige eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface is daar het perfecte voorbeeld van. Dit was ook precies het doel van de oprichters. Zelfs voor beginnende crypto traders is het kopen, verkopen en handelen in crypto een fluitje van een cent op Bitvavo.

Zeer lage handelskosten
De handelskosten van Bitvavo zijn zeer laag. Sterker nog: geen enkele andere broker scoort hoger op dat gebied. De spreads liggen tussen de 0.25 procent en 0.03 procent. Hoeveel je precies betaalt is afhankelijk van jouw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen en of je koopt of verkoopt. Over het algemeen betalen gebruikers met hoge handelsvolumes lagere fees.

Voldoet aan alle Nederlandse en buitenlandse wetgeving
Een ander belangrijk kenmerk van Bitvavo is de sterke regulering. De exchange is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Dit geeft hun gebruikers gemoedsrust, aangezien hun digitale geld op het platform goed is beschermd.

Sterke API software voor programmeurs
Bitvavo heeft ook een zeer sterke API waarmee derden toepassingen kunnen bouwen bovenop het platform. Software ontwikkelaars zijn daar uiteraard heel blij mee. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal populaire apps, waaronder trading bots, portfolio management tools en nog veel meer.

Geld verdienen met staking Bitvavo exchange
Tot slot biedt Bitvavo staking aan voor veel populaire Proof-of-Stake (PoS) cryptocurrencies. Dit betekent je als gebruiker een beloning ontvangt door cryptomunten in in jouw wallet op het platform te houden. Op die manier is het mogelijk om een passief inkomen te creëren.

Voordelen en nadelen van Bitvavo

Alle bovengenoemde kenmerken maken Bitvavo een zeer aantrekkelijke optie voor zowel ervaren traders als beginners die aan de slag willen in de wondere wereld van de cryptocurrencies. Bitvavo brengt dan ook veel voordelen met zich mee, al zijn er ook een aantal nadelen. Wees je bewust van de plus én minpunten om een compleet beeld te krijgen van deze broker en exchange. Wij hebben ze alvast voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van Bitvavo

  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Zeer lage handelskosten
  • Ruim aanbod van trading pairs (handelsparen)
  • Is goedgekeurd door meerdere regelgevende instanties
  • Uitstekende API

Nadelen van Bitvavo

  • Je kunt alleen euro’s gebruiken voor het storten van geld op jouw account met traditionele valuta
  • Je ziet slechts jouw winst van de afgelopen 24 uur en niet per maand/jaar
  • Je kunt geen telefonisch contact opnemen met de klantenservice