Bitstamp exchange

Bitstamp is een in Luxemburg gevestigde cryptocurrency exchange. Je kunt er terecht voor zowel crypto trading en fiat trading. Deze combinatie trekt veel crypto investeerders en beleggers aan. Ook opnames in USD, EUR, GBP, BTC, ALGO, XRP, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, XLM, OMG, USD Coin en PAX zijn er mogelijk. Wat heeft Bitstamp nog meer te bieden? Je leest het in dit artikel over de cryptobeurs Bitstamp.

Kenmerken van Bitstamp exchange

Alleen al zijn lange historie (met vele ups en downs) maakt Bitstamp tot een unieke speler op de crypto markt. Laten we gauw eens kijken naar andere elementen die deze exchange met kop en schouders boven veel concurrenten doen uitsteken. Ze kunnen alleen niet opboksen tegen de goedkoopste en beste cryptocurrency in Nederland: Bitvavo exchange.

1 – Het hanteert zijn egen regels
Bitstamp heeft zijn eigen regels om consumenten te verifiëren en het witwassen van geld te voorkomen. Zo begon het bedrijf in september 2013 te vragen om kopieën van paspoorten van gebruikers en officiële documenten van hun woonadressen als middel voor identiteitsverificatie. Pas daarna krijgen nieuwe klanten toegang tot hun Bitstamp-account.

2 – Je hebt de keuze uit verschillende stortingsmogelijkheden
Het storten van geld is op Bitstamp gelukkig een fluitje van een cent. Je hebt onder andere de keuze uit crypto, betaalkaarten, Wire en Swift.

3 – Het heeft zichzelf opnieuw uitgevonden
De geschiedenis van Bitstamp gaat ver terug. Helaas heeft het in het verleden te maken gehad met grote hacks, vooral in de beginperiode. Sterker nog: Bitstamp was in 2014 praktisch failliet. De exchange is echter opgekrabbeld uit een diep dal en heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. De beveiligingsmaatregelen zijn dusdanig aangescherpt dat het inmiddels bekend staat als een betrouwbaar en veilig crypto platform.

4 – Een KYC-procedure is vereist bij aanmelding
Een van de beveiligingsmaatregelen die Bitstamp heeft doorgevoerd is het implementeren van het ‘Know Your Customer’ (KYC)proces. Dit betekent dat je als gebruiker allerlei gegevens moet delen zodat de exchange jouw identiteit kan verifiëren. Pas als alles klopt mag je beginnen met traden op het platform van Bitstamp.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitstamp?

Bitstamp brengt een groot aantal voor- en nadelen met zich mee. Wees op de hoogte van het volgende:

Voordelen van Bitstamp

 • Het is een zeer oude crypto exchange, opgericht in Slovenië in 2011.
 • Na hacks in het verleden zijn de beveiligingsmaatregelen verscherpt. Denk aan cold storage en encryptie om hackers buiten de deur te houden. Daardoor is het geld van klanten veilig. De beveiligingsmaatregelen werpen tot nu toe zeker hun vruchten af.
 • Het is gemakkelijk te gebruiken via overzichtelijke interface.
 • Bescherming vindt ook plaats via BitGo opgeslagen crypto wallets.
 • Biedt professionele extra trading opties aan voor ervaren crypto traders. Denk bijvoorbeeld aan Tradingview om grafiekanalyse uit te voeren.
 • Uitstekende en zeer uitgebreide klantenservice, die zelfs telefonisch te bereiken is. Dat laatste is lang niet bij elke exchange het geval.
 • Gebruiksvriendelijke mobiele app beschikbaar om te traden waar en wanneer je maar wilt.
 • Biedt crypto staking aan.

Nadelen van Bitstamp

 • Geen speciale (kortings)acties voor nieuwe klanten, in tegenstelling tot veel andere exchanges.
 • Biedt relatief weinig cryptocurrencies aan in vergelijking met andere exchanges.
 • Staking opties zijn beperkt, alleen voor Ether (ETH) en Algorand (ALGO).
 • Voor verschillende onderdelen moet je een extra fee betalen.