bitFlyer exchange

bitFlyer de grootste cryptocurrency exchange van Japan? Misschien zit je al een tijdje in crypto en heb je er wel eens van gehoord: BitFlyer. Ben je een nieuwkomer? Dan is het belangrijk om iets van deze Japanse cryptocurrency exchange af te weten. Sinds de oprichting in 2014 dor Yuzo Kano is het qua populariteit namelijk als een crypto raket gestegen. Inmiddels is het actief in meer dan 40 landen over de hele wereld. Wat maakt BitFlyer uniek in de wereld van crypto exchanges?

Wat is BitFlyer?

In februari 2018 werd BitFlyer de eerste Bitcoin exchange met een licentie in Japan. Een historisch moment voor de exchange, Yuzo Kano en zijn companen. In oktober van datzelfde jaar kreeg het bedrijf een investering van 27 miljoen dollar van Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), een van de grootste banken van Japan. Daarmee was MUFG de eerste bank die rechtstreeks investeerde in een crypto exchange. Over deze gebeurtenis werd zoals je kunt verwachten uitvoerig bericht in de media. In januari 2022 had BitFlyer meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers en verwerkte het jaarlijks voor 250 miljard aan transacties!

BitFlyer exchange is in minder dan een decenniu uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency exchanges in Japan, die volgens sommige schattingen ongeveer 30 procent van alle BTC-handel in het land afhandelt. In de afgelopen jaren heeft BitFlyer zijn activiteiten uitgebreid tot buiten Japan en bedient nu ook klanten in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf haalde meer dan 100 miljoen dollar op bij investeerders als SoftBank Group Corp (SFTBF), Dentsu Inc (DNTUF), SBI Investment Co Ltd (SBHGF), voorafgaand aan de uitbreiding naar nieuwe markten.

Wat zijn de meest belangrijke kenmerken van BitFlyer?

Dat BitFlyer is uitgegroeid tot een van de grootste crypto exchanges van Japan is niet zonder reden. Het heeft een aantal kenmerken die het populair en uniek maken. We hebben ze voor het gemak even voor jou op een rijtje gezet.

Kenmerk 1 – Je kunt er snel en eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen
BitFlyer is een van de snelste en handigste manieren om Bitcoins te kopen en te verkopen. Op het platform kunnen gebruikers handelen in verschillende valuta, waaronder USD, EUR, GBP en JPY.

Kenmerk 2 – Het is goed beveiligd
BitFlyer maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om je geld veilig te houden. Alle gevoelige gegevens worden versleuteld met SSL-technologie en offline opgeslagen in cold storage wallets. Daarnaast is 2FA beschikbaar voor alle accounts om je account verder te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Kenmerk 3 – Je kunt er eenvoudig beginnen met traden
Als je nieuw bent op planeet crypto of gewoon een gemakkelijke manier wilt om te beginnen met het kopen/verkopen van Bitcoin, dan is de BitFlyer exchange perfect voor jou. Het biedt een eenvoudige gebruikersinterface die zelfs beginnende crypto traders snel onder de knie krijgen.

Kenmerk 4 – Het heeft een robuuste API
Voor meer ervaren crypto traders biedt BitFlyer een fantastische API waarmee je je handelsstrategieën kunt automatiseren. De REST en WebSocket API’s van het platform bieden geavanceerde ordertypes, zoals stop-loss orders en margehandel.

Kenmerk 5 – Het biedt geavanceerde functies voor professionele traders aan
Naast de standaardfuncties die op de meeste cryptocurrency beurzen worden aangeboden, biedt BitFlyer ook verschillende unieke hulpmiddelen voor professionele handelaren. Een goed voorbeeld daarvan is een eigen trade-board dat real-time marktinformatie weergeeft in een gebruiksvriendelijke interface. Ook de exclusieve liquiditeitsindicator die gebruikers inzicht geeft in de huidige koop-/verkoopdruk niveaus is zeer de moeite waard.

Voordelen en nadelen bitFlyer exchange

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van BitFlyer, om een goed beeld te krijgen van deze populaire Japanse exchange

Voordelen van BitFlyer

  • BitFlyer is een van de populairste cryptocurrency exchanges in Japan, met meer dan 30 miljard aan Bitcoin die maandelijks op het platform wordt verhandeld.
  • De exchange biedt zowel spot- als margehandel, waardoor je als gebruiker desgewenst met een hefboom kunnen handelen.
  • De kosten zijn relatief laag in vergelijking met andere beurzen, vanaf slechts 0,1% voor spothandel en 0% voor margin trading (als je je eigen fondsen gebruikt).
  • BitFlyer heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om cryptocurrencies te kopen/verkopen, zelfs als je nieuw bent op de crypto markt.

Nadelen van BitFlyer exchange

  • BitFlyer is mogelijk niet in elk land beschikbaar, dus controleer dit altijd even van tevoren.
  • De wisselkoers voor BTC/JPY wijkt vaak sterk af van het wereldwijde gemiddelde, wat betekent dat je waarschijnlijk meer betaalt of minder krijgt dan wanneer je een andere exchange zou gebruiken.
  • Diverse gebruikers hebben melding gemaakt van accountschorsingen en vertragingen.