Bitcoin Meester exchange

Bitcoin Meester is een toonaangevende Nederlandse crypto exchange die sinds augustus 2017 actief is. Het bedrijf is nog relatief nieuw, maar heeft al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Waarom is dat zo en wat maakt Bitcoin Meester uniek? We zochten het voor je uit. Lees hieronder een uitgebreide review van Bitcoin Meester.

Wat heeft Bitcoin Meester te bieden?

We weten allemaal dat de crypto markt dynamisch en complex is. Des te fijner is het wanneer je als beginner gebruik kan maken van een overzichtelijk platform met diverse functies. En dat is precies wat Bitcoin Meester te bieden heeft. Het leunt op een eenvoudiger ontwerp met gemakkelijk toegankelijke functies, zodat het aantrekkelijk is voor beginnende en ervaren crypto traders.

Flink aanbod aan cryptomunten

Bitcoin Meester werd in 2017 opgericht door Mitchell Zandwijken en Boyd Meuleman. Deze exchange begon klein, maar in de loop der jaren is het aanbod van cryptomunten flink uitgebreid. Inmiddels zijn het er honderden. Zo kun je onder andere investeren in de legendarische cryptomunt Bitcoin, maar zijn er ook kleinere munten (altcoins) om jouw avontuur op de cryptomarkt mee te beginnen. De keuze is aan jou! Hoe dan ook biedt Bitcoin Meester goede ondersteuning aan. Deze exchange is gebruiksvriendelijk en beperkt zich zeker niet alleen tot Nederland. Het focust zich ook op klanten in het buitenland en heeft zodoende een internationale variant genaamd ‘Bitladon’.

Kenmerken van Bitcoin Meester exchange?

De tutorials op de website zijn een van de unieke kenmerken van Bitcoin Meester. Het doel is om nieuwkomers te helpen op de soms overweldigende cryptomarkt. Zo krijg je als beginner ondersteuning bij het aanmaken van een account om cryptomunten te kopen/verkopen. Het platform biedt goede service aan de gebruiker en bij eventuele vragen is er een klantenservice aanwezig.

Modern en overzichtelijk ontwerp

Het modern en overzichtelijke ontwerp is een ander kenmerk waarmee Bitcoin Meester zich weet te onderscheiden van de tegenwoordig stevige concurrentie. Het ondersteunt meer dan 200 cryptomunten, beschikt over ingebouwde wallets, staking en een uitstekende klantenservice.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitcoin Meester?

Het is goed om je bewust te zijn van de voor- en nadelen van een exchange, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Laten we eens kijken naar de sterke en minder sterke punten van Bitcoin Meester. Onderstaand een duidelijk overzicht met alle voordelen en nadelen van Bitcoin Meester exchange.

Voordelen van Bitcoin Meester

 • Het is een van de grootste crypto exchanges in Europa: Bitcoin Meester is erg populair onder Europese crypto investeerders en dat is niet zo wonderlijk als je kijkt naar het uitgebreide aanbod van cryptomunten. De grootste cryptocurrency exchange van Nederland is overigens Bitvavo exchange.
 • Snel verificatieproces van gemiddeld een uur.
 • Het is veilig: Jouw cryptomunten worden door middel van ‘cold storage’ bewaard. Dit betekent dat de digitale valuta opgeslagen is bij een derde partij buiten de exchange. Sterker nog: bij
 • Bitcoin Meester wordt 95 procent ergens anders opgeslagen. Dit verkleint de kans op hacken en andere vormen van cybercriminaliteit. Een fijne gedachte.
 • Over sommige cryptomunten ontvang je wel 5.5 procent rente.
 • Toegang via de telefoon. Je hebt zowel via de telefoon als op de desktop interactieve opties.
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Nadelen van Bitcoin Meester

 • De handelskosten (max 1 procent) zijn vrij hoog in vergelijking met andere exchanges.
 • Je kunt geen stop-loss gebruiken.
 • Soms moet je extra transactiekosten betalen. Dit betekent dat meer transacties zorgen voor meer kosten.
 • Creditcard betalingen zijn niet mogelijk.