Binance exchange

Binance is qua handelsvolume de grootste crypto exchange ter wereld. En aan de groei lijkt maar geen einde te komen. Hoog tijd om ons eens te verdiepen in deze exchange. Wat maakt Binance zo uniek en heeft het naast voordelen ook nadelen? Lees snel verder voor meer informatie over de grootste cryptocurrency exchange van de wereld.

Binance exchange

Op Binance kun je terecht voor honderden cryptomunten en aanverwante producten. Na het creëren van een account dien je geld te storten. Vervolgens koop je daar cryptomunten mee, zoals Binance, Ethereum of Binance Coin. Dit zijn natuurlijk maar drie namen uit een lange lijst van digitale valuta, die je allemaal in jouw eigen crypto wallet bewaard.

Kenmerken van Binance?

Binance heeft een aantal unieke kenmerken waarmee het zich weet te onderscheiden van concurrenten. Het enorme handelsvolume en de hoge liquiditeit zijn daar perfecte voorbeelden van. Laten we eens een blik werpen op de andere belangrijke kenmerken van Binance.

Het is heel toegankelijk

Jouw digitale geld op Binance is toegankelijk via website, app, of desktop. De snelheid van kopen en verkopen kan ongeveer een tot drie dagen duren. Bij bepaalde betaalmethodes, zoals een creditcard, duurt het vaak iets minder lang. Een van de unieke kenmerken van Binance is de toegankelijkheid. Crypto investeerders uit de hele wereld hebben toegang, of ze nu thuis, op het werk of onderweg zijn. Dankzij de Binance App is het altijd mogelijk om te traden.

Het is regelmatig het slachtoffer van hackers

Helaas zijn ook hackers op de hoogte van de populariteit van Binance. Dit maakt de exchange uiterst gevoelig voor hackpogingen. Zo maakten hackers in oktober 2022 voor maar liefst 100 miljoen dollar aan Binance Coin buit. Wel blijft het veiligheidssysteem van Binance zich alsmaar verbeteren. Zo kun je tegenwoordig gebruik maken van 2-factor-authenticatie bij het inloggen. Deze extra beveiligingslaag zorgt voor veilige toegang. Bovendien kreeg iedereen die het slachtoffer was van de hack een vergoeding.

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance?

Het is belangrijk om weloverwogen voor een bepaalde exchange te kiezen. Misschien overweeg jij om een account aan te maken bij Binance. Wees je in dat geval bewust van de voor én nadelen van deze exchange. Daar hoef je niet naar op zoek, want wij hebben ze alvast voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van Binance

  • Aanmeldproces verloopt uiterst eenvoudig en snel.
  • Hoge mate van liquiditeit.
  • Het ondersteunt betaal- en kredietkaarten: Binance ondersteunt bijna alle soorten betaalkaarten en creditcards om onderweg te kopen. Het duurt ongeveer een tot drie dagen voordat het kopen is voltooid.
  • Snelle transacties: Je hoeft niet langer te wachten tot transacties zijn voltooid.
  • Keuze uit allerlei geavanceerde producten en extra opties, zoals Binance Earn.
  • Je hebt de mogelijkheid om te staken en dus om een passief inkomen te verdienen.

Nadelen van Binance

  • Vrij hoge opnamekosten.
  • Binance gehackt in 2022, waardoor er voor miljoenen aan BNB werd gestolen.
  • Hoofdwebsite niet toegankelijk in de Verenigde Staten: De hoofdwebsite is niet toegankelijk vanuit de VS, wel is er een Amerikaanse variant genaamd Binance.us.
  • Minder gereguleerd dan sommige andere crypto exchanges, wat negatief kan uitpakken.