Anycoin Direct exchange

Een aantal crypto exchanges zijn van Nederlandse origine. Bitvavo is een bekende naam, maar wist je dat ook Anycoin Direct Oerhollands is. Het werd in 2013 opgericht door drie vrienden genaamd Julian, Bram en Lennart. Zij vonden destijds dat het kopen van Bitcoin veel te ingewikkeld was. Dus bedachten ze een platform om crypto kopen een stuk eenvoudiger te maken: Anycoin Direct. Wat heeft het jou te bieden en welke voor- en nadelen brengt deze exchange met zich mee? Speciaal voor dit artikel verdiepten wij ons in deze belangrijke vragen.

Over Anycoin Direct exchange

Anycoin Direct is weliswaar Nederlands, maar het heeft een internationale visie. Het focust zich op het vergroten van het klantenbestand in Europa. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen uit heel Europa een account bij deze exchange. Eenmaal aangemeld hebben ze de keuze uit tientallen en verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, SEPA, Sofort en Giropay. Alle betaalmethoden brengen over elke transactie een klein percentage aan transactiekosten in rekening. Het doel van Anycoin Direct is het verlagen van de drempel om in crypto te investeren. Een duidelijke en interactieve interface moet daar aan bijdragen.

Kenmerken van Anycoin Direct?

Helaas zijn diverse crypto exchanges in het verleden gehackt. Gelukkig is dit bij Anycoin Direct nog nooit gebeurd. Wel maakte het begin 2020 melding van een mogelijke datalek door phishing aanvallen, hoewel er geen aanwijzingen waren dat cybercriminelen de gegevens van klanten konden inzien. Ondanks dit incident is een hoge mate veiligheid een van de kenmerken van deze exchange van eigen bodem. Zo is het mogelijk om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan jouw account door middel van 2-factor-authenticatie. Download de Google Authenticator app om er gebruik van te maken. We raden dit zeker aan wanneer je veel hebt geïnvesteerd in crypto.

Uitgebreid aanbod van cryptomunten

Anycoin Direct staat ook bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. De interface is overzichtelijk en je hebt als klant de keuze uit tientallen crypto valuta. Een kleine greep uit het aanbod:

 • Bitcoin (BTC)
 • Avalanche (AVAX)
 • Ripple (XRP)
 • Cardano (ADA)
 • Binance Coin (BNB)

Hoe hoog zijn de transactiekosten?

Anycoindirect biedt nieuwe crypto investeerders een hoop gemak, zodat ze niet overweldigd raken. En mochten er toch vragen zijn, dan is er een klantenservice aanwezig. De transactiekosten zijn er vrij gemiddeld, tussen de 1 en 3 procent.

Wat zijn de voor- en nadelen van Anycoin Direct?

Alles in de wereld heeft meerdere kanten en exchanges zijn daar geen uitzondering op. Anycoin Direct heeft zowel positieve als negatieve kenmerken en die benoemen we graag. Bovendien krijg je op die manier een compleet beeld van deze exchange.

Voordelen van AnyCoin Direct

 • Je hebt er de keuze uit tientallen cryptomunten.
 • Het biedt verschillende betaalmogelijkheden.
 • De interface is mooi en overzichtelijk, en daardoor ook uiterst geschikt voor beginnende crypto traders.

Nadelen van Anycoin Direct

 • Het bevat geen ingebouwde wallets.
 • Dit zal voor veel mensen een spelbreker zijn: Anycoin is alleen beperkt tot Europa. Je kunt het platform helaas niet gebruiken vanaf een externe locatie buiten Europa.
 • Het accepteert alleen EUR en geen andere valuta.
 • Je betaalt extra voor administratieve kosten.